Övervåning
FörrådKlädkammare
Bottenvåning
Källare
Källare
Övrigt
 
Vårt hus är en salsbyggnad med karolinsk planlösning ... läs mer

fredag, februari 26, 2010

Besiktningsåtgärd och annat

Vi låter Anticimex göra en regelbunden besiktning av vårt hus, och för en månad sedan var det dags igen. Ett par anmärkningar fick vi. Bl. a att diskmaskinen saknade ett underlägg.
För att kunna visa att detta är åtgärdat så gör jag här ett litet inlägg.Det ska även skickas in en åtgärdsrapport så att undantaget från Självriskersättningsförsäkring Läckage nu kan strykas.Det var inga större problem med att sätta dit detta skydd och nu fick jag även se att det var torrt i utrymmet bakom diskmaskinen.

Övriga åtgärdspunkter var bara mindre anmärkningar där det rekommenderades en åtgärd. Exempelvis att golvbrunnar i källaren är tillverkade före 1990 och bör bytas vid framtida renovering.

När det gäller köket så har vi funderingar på att påbörja renoveringen i sommar. Vi skissar på lösningar och det ser ut att bli en ganska omfattande renovering med flytt av spis från murstock, och att flytta dörren mellan kök och matrum. Golvvärme ska in. Avloppsrör ska dras om så att de går i köksgolvet direkt till avloppsstammen. De är nu dragna rakt ner i källaren och går i källargolvet fram till avloppsstammen.Skannade in en liten skiss (går att klicka på). Har i nuläget inga bara före-bilder på köket, men det kommer...

Det blir en platsbyggd köksinredning av massivt trä och vi har hittat ett välrenommerat snickeri som får göra det mesta. Det återstår att se om i alla fall grunden blir gjord i sommar och att man sedan kan sätta tillbaka gamla köket provisoriskt. Först när jag tagit upp golvet så kommer man att kunna tidsuppskatta jobbet.

1 kommentar:

Gela sa...

Det blir en hel del jobb. Vi fixade köket för några år sen. Använde oss av de gamla skåpen som vi renoverade upp. Samt lade in en vedspis. Men saknar än ett skafferi. Hoppas att vi kan fixa det någon gång.I helgen skall vi lägga golv uppe i vår veranda. Ha en fin fin helg/Gela