Övervåning
FörrådKlädkammare
Bottenvåning
Källare
Källare
Övrigt
 
Vårt hus är en salsbyggnad med karolinsk planlösning ... läs mer

lördag, augusti 30, 2008

Renoveringsplaner för mellanrummet

Vi har gett namn åt de flesta rum så att det är enklare att dokumentera. Detta rum som ligger mellan övriga rum i källaren har vi valt att kalla för "mellanrummet". I detta rum kommer huvudavloppsstammen ner från övervåningen och i golvet finns det en renslucka där övriga avloppsrör i källargolvet är anslutna. Målet är att bli av med en del rör som går från köket och längs vissa väggar i källaren och ner i källargolvet.

Genom väggen längst ner i hörnet på bilden nedan kommer de islolerad kulvertslangarna för golvvärmen och vattnet i verkstaden. Jag har även murat om delar av väggen och målat den. En ny vattenutkastare är även monterad (de gamla rören som går ut genom väggen nedan är utbytta).


Mot fönsterväggen.

I hörnet mellan dörrarna i bilden nedan syns avloppsröret från den ena diskbänken vid spisen i köket. När köket görs om kommer jag att plocka bort detta rör och istället låta avloppet gå i köksgolvet och anslutas till huvudavloppsstammen.


Rakt fram är pannrummet och till vänster i bilden är tvättrummet.

Ett uttag för centraldammsugaren (från hallen på bottenvåningen) kommer att placeras i detta rum. Nu används rummet som förvaring och brukar även hålla till här om jag målar vissa saker.

Renoveringsplaner

  • Dra vattenledningsrör för anslutningen till verkstad.
  • Avloppsstammen från köket ska bort.
  • Vattenburen golvvärme.
  • Ny golvbeklädnad.
  • Uttag för centraldammsugaren.
  • Målning.

Inga kommentarer: