Övervåning
FörrådKlädkammare
Bottenvåning
Källare
Källare
Övrigt
 
Vårt hus är en salsbyggnad med karolinsk planlösning ... läs mer

onsdag, augusti 19, 2009

Tillökning på Hvila Ro

Nu har vi ännu en gång blivit med katt. Denna gång en Ragdoll-kattunge som heter Aladdin.


Aladdin.Under tiden svärföräldrarna var och hämtade katten så byggde jag ett klösträd åt honom. För en hundring kunde vi köpa en klösvänlig mattbit och samtidigt få med några tjocka pappersrör.

Jag kapade rören och skar till mattan. Mattskarven häftades sedan fast med en häftpistol. I ändarna stoppade jag in två stycken 30 cm långa brädor som limmades ihop halvt i halvt för att bilda ett kors. Med en sticksåg sågar man varje bräda från kortsidan mot mitten ett spår som är lika brett som brädan är tjock. Skruvade sedan fast varje plattform i dessa och täljde till kanterna för att passa insidan av rören.


Klösträdet.

Botten på klösträdet tillverkades av tre brädor som skruvades ihop underifrån som en triangel för att stå stadigt på golvet. Hålen i plattformarna sågades sedan ut och häftade fast ett mjukare tyg på dessa. Underredet ska senare målas vitt.

Ett par bilder på tidigare katter...


Den första katten var en blågrå Brittisk korthår med namnet Churchill och till honom hade jag tillverkat en annan typ av klösträd som skruvades fast i ett hörn i rummet. Jag hittade tyvärr inga bilder och trädet kastade vi ut när vardagsrummet gjordes om.


Churchill.

Förra året dog även våran huskatt Balthazar som tillbringade mesta tiden utomhus sommartid men bodde inne hela vintrarna.


Balthazar.

3 kommentarer:

Familjen Andersson sa...

Så underbara kissar :)

Herr Hvila Ro sa...

Mmmjau...

Caroline ARvidsson sa...

Skoj att ni skaffat Ragdoll :) ja nu är han ju 3 år men hittade just till er blogg och beundrar det enorma arbete ni lagt ner/lägger ner på er gård!

föder upp Ragdolls by the way :)
www.raggorgeous.se

Lycka till med kommande projekt!
/ Caroline