Övervåning
FörrådKlädkammare
Bottenvåning
Källare
Källare
Övrigt
 
Vårt hus är en salsbyggnad med karolinsk planlösning ... läs mer

lördag, februari 09, 2008

Överbyggnad yttre källartrapp

En trappa ner till en källardörr var tidigare helt oskyddad. Snö mot källarväggen hade orsakat fuktgenomträngning i tvättrummet. Källartrappen fick nu en överbyggnad med ett förråd för trädgårdsredskap från den ena sidan.Den nya utbyggnaden är målad med falu röd slamfärg, och vit linoljefärg.

Hela huset målades 1985 med en röd plastfärg som nu är i stort behov av att fixas till. Hur vi ska lösa detta vet vi ännu inte, men mest troligt blir det att låta tillverka ny ytterpanel. Vi kommer inte att måla över med mera plastfärg.


Förråd för trädgårdsredskap, etc.

Väggarna är klädda med pärlspont och målades med vit linoljefärg + 5% grön umbra + några droppar kimrök. Taket är gjort med brädor från ett gammalt innertak. Detta är målat med vit linoljefärg + några droppar kimrök. Tre stycken lampor sitter på väggen och dessa styrs av en rörelsevakt.


Nu är det tänt...


... och nu är det släckt.


Väggen mot huset är oförändrad.

En stege tillverkade jag senare. Hade en idé om att man skulle fälla ut denna med hjälp av några gångjärn men insåg sedan att det är smartare att bara kunna hänga upp den på insidan av den ena dörren. För det mesta är de enkla lösningarna de smartaste.


Stegen är nu uppställd...


... och nu upphängd på den ena dörren.

Sommaren 2009 lade jag dit några svarta skifferplattor på grusbädd för att snygga till lite.


Svart skiffer.


Inga kommentarer: