Övervåning
FörrådKlädkammare
Bottenvåning
Källare
Källare
Övrigt
 
Vårt hus är en salsbyggnad med karolinsk planlösning ... läs mer

lördag, augusti 30, 2008

Renoveringsplaner för salen

Salen ligger centralt placerad mot baksidan av huset. Från salen når man matsalen till väster och biblioteket till höger. Parkettgolvet är i jättebra skick men i övrigt kommer salen att få sig en rejäl "ansiktslyftning". Med bröstpanel, väggspeglar upp till taket och speciella dörröverstycken. Runt taket är det samma sorts tredelade taklist som i matsalen, biblioteket och arbetsrummet på bottenvåningen.


Fönsterväggen.

Mellan de båda fönsterna kommer det att bli en utgång till en punschveranda. Dubbeldörrarna ska se ut som ett tredje fönster. I nedanstående bild har jag lekt med ett dataprogram för att få en bild över hur det kan komma att se ut i framtiden.


Så småningom...

I öppna spisen har vi nu satt in en värmekassett.


Öppna spisen och matsalsdörren.

Flygeln fanns i salen när vi var och tittade på huset och bestämde oss ganska snabbt för att köpa den av prästen som bodde här tidigare. Ett köp vi inte har ångrat.


Flygeln och dörren mot hallen.

Jag har en liten skissbok som används flitigt när det ska planeras. Tyvärr blir det inte så bra kvalité när man skannar in bilderna. Här är lite idéer på dörröverstycken och hörnen på väggspeglarna.


Lite skisser.

Kanske tydligare att förstå det jag ritat på väggarna...


Lite mer skisser...

I mitten på varje överstycke ska det finnas någon form av platta där det ska målas några diskreta symboler. Exempelvis: Hatt och käpp ovanför halldörren. Tallrik och bestick ovanför matsalsdörren och böcker ovanför biblioteksdörren.

Renoveringsplaner

  • Ny el.
  • Bröstpanel, väggspeglar, dörröverstycken.
  • Dörrar till punschverandan.
  • Nya golvsocklar.
  • Målning och tapetsering.

Inga kommentarer: