Övervåning
Bottenvåning
Källare
Källare
Övrigt
 
Vårt hus är en salsbyggnad med karolinsk planlösning ... läs mer

fredag, januari 23, 2009

Källardörrens infästning

När vi flyttade in såg vi att putsen mot källardörrkarmen in till torkrummet hade lossnat på vissa ställen och hade vissa sprickor. Detta har nu förvärrats eftersom vi använder källardörren ganska frekvent och för varje stängning har det blivit ytterligare spänningar i putsen. Man kan höra att putsen inte sitter fast ordentligt genom att det blir ett ihåligt ljud när man knackar på den.


Före borttagning av putsen.

Från början hade jag tänkt att putsa upp detta igen, men själva konstruktionen med dörrkarmen mot putsen, fick mig att tänka om. Det var bättre att klä in den utskjutande murstenen med en träregel som då blir mer följsam vid stängningar av dörren.


Efter borttagning av putsen.

Att peta bort den befintiga putsen var betydligt enklare än jag trodde. Karmen var också ordentligt drevad så jag behövde bara sätta dit en tjärpapp och skruva fast en träregel. Spikade sedan fast en täcklist som fick följa ojämnheterna i väggen.


Klart för målning.

Skruvhålen försänktes och pluggades igen. Torkrummet som sådant kommer att göras om vid ett senare tillfälle men nu är i alla fall detta fixat. Tog bara ett par timmar efter att ha retat upp sig på detta i flera år....

Inga kommentarer: