Övervåning
Bottenvåning
Källare
Källare
Övrigt
 
Vårt hus är en salsbyggnad med karolinsk planlösning ... läs mer

torsdag, mars 24, 2022

Klädkammaren före-bilder


När vi flyttade in så fanns det ett mindre förråd och en klädkammare på övervåningen. Dessa låg bredvid gästrummet och klädkammaren kunde nås från gästrummet och förrådet från den övre hallen. Planerna har varit att ta bort väggen mellan dessa rum så att det blev mer som en alkov liknande den på andra sidan gästrummet. Efter att ha plockat ut alla inredning så kommer här lite bilder hur det såg ut innan renoveringen. I klädkammaren var det ett platsbyggt bord som tog nästan upp halva rummet och i förrådet var det ett stålrör mellan väggarna för upphängning av kläder, men dessa är borttagna i bilderna.

Klädkammaren (kortet taget från dörren till gästrummet)

Till vänster när man kom in i klädkammaren var det ett bord längs hela väggen som sträckte sig ungefär till mitten av rummet. Eftersom det är snedtak var det väldigt svårt att få någon överblick på allt som lades in här (och även under bordet). Vi hade även några mindre hyllor för handdukar och annat.

Klädkammare (vy mot förrådsväggen)

För att ta bort väggen måste elementet bort. Det innebär förstås att rören från undervåningen först måste pluggas. Vi planerar att sätta in golvvärme även här.


Förråd (vägg mot klädkammare)

Förrådet har också haft en massa klädförvaring tidigare. Det passar bra om båda utrymmen kan bli en sorts gå-in-garderob med bättre överblick.

Hur renoveringen gick till kan man läsa om här

Inga kommentarer: