Övervåning
FörrådKlädkammare
Bottenvåning
Källare
Källare
Övrigt
 
Vårt hus är en salsbyggnad med karolinsk planlösning ... läs mer

tisdag, december 15, 2009

Garderoberna i föräldrasovrummet

När föräldrasovrummet byggdes ihop med den tidigare alkoven så fanns det en befintlig garderob längst inne i alkoven. Dörröppningen till alkoven sattes igen och på dess ställe byggde jag upp en likadan garderob. Jag planerade att plocka upp golvet i den nya garderoben när elementrören till vardagsrummet skulle tas bort och detta gjordes i samband med att rummet fick golvvärme. Nu har jag dessutom varit tvungen att plocka upp det igen för att lägga in ytterligare ett rör för nätverkskablar. Hade inga bilder tidigare så i samband med denna rördragning kunde jag nu passa på att städa ur alla kläder och fota lite.


Golvet (för sista gången?) upptaget.

Många (kanske onödiga) rör är dragna i sovrummet för högtalarkablar, telefoni, tv och bredband. I bilden ovan går det även ut ett rör genom ytterväggen till en tidigare parabol som vi hade när vi flyttade in.


Antennkabel.

Det var tidigare tänkt att denna garderob skulle bli den central anslutningspunkten för övriga tv-uttag. Inkommande antennkabel drog jag från kallvinden och ner till det ena hörnet på garderoben. Det finns även ett vägguttag vid detta "hål" så att en antennförstärkare kunde användas. Nu när vi fått inkopplat fibern till källaren så får vi även tv/telefoni den vägen så detta behövs inte längre.


Trådbackar.

Innerväggarna tapetserades med gammal tapet och garderoberna vitmålades sedan. Båda garderoberna fick likadan inredning. Utdragbara trådbackar och inoljade massiva hyllplan. På den mindre sluttande delen satte jag in en större hylla med en klädstång under. Nya taklister fick jag tillverka men pärlspontstaket är "orginal".Belysningen tänds automatiskt när man tittar in i garderoben. Denna typ av rörelsevakt används på många ställen i och utanför huset. Likadant med själva armaturen sitter i andra garderober, i cykelskjulet och i överbyggnaden till källartrappen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Äntligen ett nytt inlägg :D
Keep em coming!
Bra jobbat!

ulrika sa...

Hej. Viket underbart hus med så många möjligheter, och ni får verkligen till det. Själv budgetrenoverar jag ett litet hus på 70kvm 2 våningar från 20 talet och skulle vilja fråga er. Vad in i ala dagar gör man med trägolven. Olja, lacka, såpa eller vaddå? "Du måste lacka" säger färgaffärerna, medans jag läser på nätet om lut och olja för att behålla ett "levande" golv. Jag skulle vara jättetacksam för ett råd av er som vet vad ni gör. Mvh /Ulrika i norr

Herr Hvila Ro sa...

Tack för era kommentarer! När det gäller trägolv så kan jag bara berätta vad som fungerat för oss. Våra gamla golv som vi tagit fram och slipat skurar vi med kallt vatten och linoljesåpa och ser sedan till att skölja och få upp all såpa. S.k skurgolv blir bara bättre och hårdare med tiden (med det tar år). Kvalitén på virket, att det är rättvända plank och att man har "rätt" sorts isolering under (vi har sågspån) är viktigt. Med ett skurgolv har man även alla möjligheter att ändra till ett annat val senare. När det gäller hallgolv eller andra välanvända ytor så tror vi på en golvolja av lin och harts. Trasmattor på vissa ställen (dörröppningar, passager) rekommenderas. Lut används vid papperstillverkning...

Stina-Minas Fina sa...

Ett sådant fantastiskt hus! Jag hamnade här av en slump och är glad för inspirationen. Gillar särskilt er medaljongtapet i alkoven och de ljuvliga fönsterkornischerna - vilka snälla föräldrar som gav bort sådana!
Mvh Kristina