Övervåning
FörrådKlädkammare
Bottenvåning
Källare
Källare
Övrigt
 
Vårt hus är en salsbyggnad med karolinsk planlösning ... läs mer

fredag, mars 28, 2008

Barnsängarna

Våra tvillingflickor föddes sommaren 2005. Först delade de samma vagga och sedan sov de i var sin vagga. Efter det fick de sova skavfötters i samma spjälsäng och sedan sov de i var sin spjälsäng. När de var i tvåårsåldern fick de sedan dessa sängar.Ovanstående säng hade avbruta ben och andra skador som fixades till. Den fick en "sockerbitslist" fastsatt under krönen i huvud- och fotänden och målades sedan med vit linoljefärg (med lite kimrök i).

Nedanstående säng var också utdragbar men mycket enklare i sin utformning. Jag kopierade lite detaljer från den första sängen. Bland annat fick den motsvarande höga sänggavlar samt vridna fyrkantsstavar.Lite närbilder...Enkel, men snygg detalj är att vrida fyrkantsstavarna 45 grader.När bilderna togs var sängarna placerade i föräldrasovrummet.

Det finns även fler bilder på sängarna i flickornas sovrum.

6 kommentarer:

Susanne sa...

Vilka underbart söta barnsängar!
Jättefint jobb du har gjort.
Ser att ni har tagit fram timmerväggarna. Eller var de redan framme när ni flyttade in?
Vi håller på och plockar fram våra här i huset. En väldans pill, men det ska nog blir bra. Är lite inne på att ev måla dem vita. Får se hur det blir.

Herr Hvila Ro sa...

Tack för din kommentar.
Timmerväggen på bilderna är nybyggd av stockarna som blev över när föräldrasovrummet renoverades. De är helt obehandlade och kommer nog att få vara så i fortsättningen också.

Gårdsromantik sa...

Dörrfodren eller kolonnerna var jätteläckra!
Vi har själva flyttat en timring till en havsvik och håller också på att inreda just nu!
Hälsa gärna på!

Hälsningar Maud

syren sa...

Trevlig blogg du har!

Gårdsromantik sa...

Vackra sängar - vad kul att få se vad fina väggar ni har - i hallen kommer vi att ha timmerväggarna synliga och omålade och i köket målade.

Kram Maud

AK sa...

Fantastiske senger!!!!Og en veldig fin blogg forøvrig!