Övervåning
FörrådKlädkammare
Bottenvåning
Källare
Källare
Övrigt
 
Vårt hus är en salsbyggnad med karolinsk planlösning ... läs mer

lördag, mars 15, 2008

Pärlspontsväggen i övre hallen

Elinstallationen för belysningen till övervåningen görs från kallvinden. På grund av taklutningen så blev en vägg i övre hallen en central punkt för eldragningen till gästrum, förråd och klädkammare.


Den nya eldragningen i väggen. Gammal pärlspont till höger.

Denna vägg var tidigare tapetserad med en äldre, röd tapet på en tunn board. Detta gjordes troligen redan 1957, så de var rätt tidiga med en s.k. fondvägg. Den röda tapeten gick även igen i den numera borttagna delen som ledde in till toalett och duschutrymme.

Det var roligt att upptäcka att delar av "fondväggen" faktiskt var klädd med en brunlaserad pärlspont. Eftersom denna vägg tillhörde den äldre delen av huset, så verkar det som om en tidigare trappa till övervåningen har gått längs med denna vägg.


Nya pärlsponten ditsatt.

Hela väggen har jag nu klätt in med en likadan pärlspont som den tidigare. Pärlsponten på bilden ovan har bara provisoriskt spikats fast på plats för torkning och shellackering. Den kommer senare att plockas ner och målas med vit linoljefärg.

Den lilla dörren till förrådet är en av två små dörrar som inte har några speglar. Letar just nu efter en ersättningsdörr. Alternativet är att klä in dörren med pärlspont eller tillverka egna speglar. Vi får se...

Fortsättning följer...

Inga kommentarer: