Övervåning
Bottenvåning
Källare
Källare
Övrigt
 
Vårt hus är en salsbyggnad med karolinsk planlösning ... läs mer

onsdag, augusti 27, 2008

Renoveringsplaner för gästrummet

I gästrummet finns tyvärr inte så mycket inflyttningsbilder. Det har dock inte hänt så mycket i rummet annat än att halva linoleummattan är borta och trägolvet (5 cm tjockt, 18 cm breda plank) på den delen togs upp för att blockera elementrören in till alkoven. Detta rum är ett av de äldre med väldigt fint locktak. Man kommer in i rummet till vänster i bilden nedan.


Garderobsväggen.

Innan vi flyttade in hade en vattenskada åtgärdats i det lilla utrymmet som syns i bilden ovan. Det hade tidigare suttit ett handfat där. Nu har vi detta som datorplats. Garderobsdelen har gula tapeter medan resten av rummet har fina ljusgröna medaljongtapeter.

Vi gillar tapeterna. Tror inte att de går att rädda...

Ovanstående bild visar dörren till klädkammaren. Här har halva golvet frilagts för att elementrören som syns i bilden hade skarvats under golvet och tidigare gick vidare till alkoven. Dessa blev pluggade för att det är nu golvvärme i alkoven. I alkoven var det tidigare jättekallt som sista radiotor på denna slinga och att rören gick nära ytterväggen i alkovens garderob så de kyldes ned hela tiden. Tog upp golvplanken så att rörmokaren kunde plugga dessa och sedan lades golvet tillbaka.

Färgen i taket har börjat att krackelera så det måste fixas.

Renoveringsplaner

  • Ny el.
  • Nya golvsocklar.
  • Taket ska fräschas till.
  • Målning.
  • Garderoberna ska fixas till.
  • Vi har pratat om golvvärme även här. Ev. behåller vi ändå elementet (enda på denna slinga).
  • Vi har även diskuterat om att kunna dela upp denna del i två rum. Flytta ut vägg från klädkammare/förråd.

Inga kommentarer: