Övervåning
FörrådKlädkammare
Bottenvåning
Källare
Källare
Övrigt
 
Vårt hus är en salsbyggnad med karolinsk planlösning ... läs mer

lördag, november 07, 2015

Köket

Köket har vi använt sedan augusti 2013 så det är nog dags att visa lite nyare bilder.
Samtliga skåpstommar sparades från det ursprungliga köket. En hel del anpassningar gjordes för den nya placeringen men det mesta av materialet kunde behållas. Alla skåpluckor och lådor är dock nytillverkade i björk och målades sedan med en vit äggoljetempera.

 
Inbyggd diskmaskin och porslinsho.

Mattorna i ovanstående bild har Fru Hvila Ros mamma vävt. Jag gör hellre saker i trä så jag tillverkade en skärbräda av stavlimmad ek istället.Inbyggda lådor till vänster om spisen.

Passade även på att göra en något mindre skärbräda och ett underrede till ostkupan vi köpte i en secondhand-butik. Bänkskivorna av granit är 40 mm tjocka med benämningen "Ljus Labrador"  (men har även sett benämningen "Blue Pearl").


Säg "cheeese"....

I de båda underskåpen på vardera sida om spisen satte vi dit fem lådor med dämpare. Front och bakstycken är egengjorda och målade med bruten vit linoljefärg (ska nog dit några handtag så småningom, vi har nämligen fem stycken likadana T-handtag kvar).


Lådor till höger om spisen.


Kyl och frys blev också inbyggda. De är båda två fullstora vilket innebar att golvutrymmet blev ca 72*72 cm för att kunna öppna dörrarna. Svetsade fast en vinklad järnstång i en metallplatta som "tar tag" i det riktiga handtaget när man öppnar trädörren. Fungerar otroligt bra.


Frysen

Var lite orolig när jag planerade måtten om dörren verkligen skulle kunna öppnas tillräckligt mycket för att kunna dra ut alla lådor men det visade sig att jag hade mätt rätt.


Närbild på den öppna frysen.


Handtagen till kyl/frys-dörrarna beställdes från USA och när de äntligen kom fram var ett handtag trasigt...
...men de skickade ett nytt utan minsta problem...Handtag till frys (vänster) och kyl (höger).

Lite större och längre än de övriga draghandtagen men med samma stil.


Striiil...

Köksblandaren är vi också nöjda med. Det går att dra ut munstycket och man kan trycka på en knapp för att få dusch-stril.KitchenAid.

En extra färgklick blev köksassistenten Fru Hvila Ro vann på ett lotteri.
Här är en litet bild på hörnan under det ena köksfönstret. Sittbänkarna är öppningsbara för extra förvarningsutrymmen. Telefonen är beställd från USA...... och är nyproducerad i gammal stil (med tryckknappar istället för vridplatta). Underredet har min far gjort i björk och jag målade det sedan svart med linolja blandad med kimrök.

Lite översiktsbilder kommer nog vid ett senare tillfälle...

Hur renoveringen gick till kan man läsa om här.

Inga kommentarer: