Övervåning
FörrådKlädkammare
Bottenvåning
Källare
Källare
Övrigt
 
Vårt hus är en salsbyggnad med karolinsk planlösning ... läs mer

söndag, februari 10, 2008

Matsal

Matsalen som ligger i anslutning till köket, var det första rum som renoverades på bottenvåningen. Rummet ligger under föräldrasovrummet på övervåningen.


Vi köpte 14 stycken stolar som nu bl.a. används till matsalsbordet.Elen till rummet var redan dragen i samband med att sovrumsgolvet var borttaget. Gamla ledningar och kulodosor som sitter infrästa i taklisten kommer att behållas för utseendets skull.


Äldre kulodosor - används inte längre.
De nya tapeterna fick en svagt gul/beige färg. Upplever den nu som lite för mörk. Nu ska allt vara vitt, vitt, vitt...


Gardinupphängningen har Fru Hvila Ro och hennes mamma gjort.

Taklampan sitter numera i föräldrasovrummet.I bilden ovan är elementrören i hörnet borttagna så det är därför tapeten är förstörd just där. Vi har nu tapetserat om och fixat taklisten så samma hörn ser nu ut som i nedanstående bild.


"Nya" lampan på plats.

Bordet är tillverkat av "spillvirke" från stockarna mellan föräldrasovrummet och alkoven på övervåningen. Detta ska slipas och oljas vid tillfälle.


Matsalsbordet är 250 cm långt och 120 cm brett.
Dukat för nyårsafton 2008.


2013-11-14 Tillägg: Lite nyare bilder... Det blev till slut tre lager hårdvaxolja på matsalsborder.Ekskåpet anpassades (höjdes i två sektioner) för att rymma en fullstor kyl och frys med öppning från köket.Hela skåpet är fastmonterat på väggen och av lådorna blev det bara två små utrymmen kvar som kan fällas ut.
Matsalslampan blev utbytt förra året mot ovanstående (den gamla har hamnat i lusthuset) ...


2 kommentarer:

Mikaela sa...

Vilket underbart fint bord! Har själv funderat på att snickra ihop ett eget bord då jag inte hittar något på marknaden som stämmer med hur jag vill ha det. Hur har du satt ihop det? Har du någon ritning på det? Jättefint hus och väldigt inspirerande blogg! Lycka till med allt :-D

Herr Hvila Ro sa...

Man tackar! När bordet är färdigoljat och komplett ihopsatt kommer det fler bilder. Någon ritning finns inte utan det var tillgången till material som fick bestämma utseendet. Bordsskivan är faktiskt byggd av en 22 mm tjock spånskiva. Både över och undersidan är täckta med ihoplimmade trästavar. Den är indelad i tre stycken fält som inte direkt framgår av bilden.